STEMMENS DAG er resultatet af et unikt samarbejde mellem foreninger, netværk og enkeltpersoner. Foreningen Stemmens Dag består af sangere, fonetikere, fortællere, retorikere, læger, logopæder, speakere og andre, der arbejder professionelt med stemmen. På Stemmens Dag kan man på vidt forskellige måder opleve, hvordan man kan forstå, undersøge, bruge og arbejde med stemmen.
    
Stemmens Dag har internationale rødder tilbage til 1999. I Danmark har vi siden 2006 i lige år markeret dagen med arrangementer i Rundetaarn, hvor vi i
 2016 havde vores 10 års 
jubilæumsarrangement. I 2020 byder vi velkommen til koncerten Stemmens Aften torsdag d. 16. april, og søndag d. 19. april er der Stemmens Dag fra kl. 10-17 i tårnet.
World Voice Day, hvert år 16. april.
I 2013 tog blandt andre den
 meget anerkendte svenske stemmeforsker Johan Sundberg initiativ til en bredere, mere synlig og koordineret, verdensomspændende World Voice Day 16. april. 
Skye er koordinator for den danske del af det internationale samarbejde. Hvis du har – eller kender til – en stemmebegivenhed på dagen, kan du kontakte ham eller selv føre oplysningerne ind i WVD's begivenhedsoversigt.

Knappen 'Playliste' 
(ikon øverst til venstre i afspilleren) 
giver adgang til overblik over videosamlingens indhold: