Startside‎ > ‎

Udvalgte artikler

Under det indlejrede artikelarkiv findes (link til) fire artikler skrevet af bestyrelsesmedlemmer i Stemmens Dag. God læselyst!


De unge kvinder knirker. Thea Sejr.
”Vocal fry” er efterhånden et velkendt fænomen i USA – både blandt unge piger og ældre sprogforskere. Læs artiklen på vores blog: Klik & kik!

Kvindestemmer, slimhinder, hormoner og overgangsalder. 
Det følgende er først og fremmest en række henvisninger til, hvor den sparsomme oplysning findes, men derudover er der fundet centrale passager i engelsksprogede studier om hormoner, stemmelæber, kvindestemmer og menopause, som her kan læses på dansk:

Hvad gør man, når voksne synger falsk. Inge Brink Hansen.
Hvorfor synger nogle voksne falsk? Hvad er forklaringen på det? Kan alle lære at synge rent? Hvilke metoder kan en sanglærer eller korleder bruge i arbejdet med folk, der synger falsk? Og hvordan er problematikken belyst i litteratur og undersøgelser?

Kan du tale lidt højere? Hanne Smith Pedersen.
Hver eneste dag går flere tusind budskaber tabt i det mundtlige sprog. Enten fordi stemmen er for svag, taletempoet er for hurtigt, eller fordi udtalen er for mumlende.

1001 stemme. Skye Løfvander.
Stemmen udvikler sig - både gennem et enkelt menneskes liv og gennem menneskehedens evolution. 
Det dobbelte perspektiv blev belyst med to parallelle plancheserier i Rundetaarns Sneglegang til Stemmens Dag 2008, og i 2010 var det blevet til et hæfte. 
Comments