Startside‎ > ‎

Verdens stemmer

På denne side:
- Videosamling: UNESCO, stemmens umistelige verdensarv
- Videosamling: TED Talks (og TEDx): Præsentationer med stemmen i centrum
- Kort med videosamling: Verdens børnestemmer

Forenede Nationers organisation for uddannelse, videnskab og kultur hedder UNESCO. En af dens opgaver er at tage vare på 'umistelig verdensarv', som er navnet på en liste med bevaringsværdig kultur med global betydning. Danmark er repræsenteret med  Jelling-monumenterne, Roskilde Domkirke og Kronborg. Men kultur kan være mange sager (Som Carl Scharnberg skrev), og på listen indgår også teater, ritualer, musik og sang.
Vi har samlet stemmens verdensarv i en videoliste. God fornøjelse! 

Videoerne fra kortet findes på denne YouTube-liste. Brug af kortet: Når du klikker på en markør, dukker tekst og billede op. Klik på billedet øverst til venstre, så kommer videoen frem!


TED Talks (og TEDx)
De fleste kender sikkert TEDTalks, hvor interessante emner bliver præsenteret af inspirerende talere. Det sætter i sig selv stemmen i perspektiv, og vi har nu samlet en række af disse foredrag, som mere eller mindre direkte handler om stemmen, i en videoliste (klik på ikonet øverst til højre i videorammen, så kan hele listen ses):

Verdens børnestemmer
Følg med på en rejse verden rundt med børnestemmer!
Hvor det har været muligt, er valgt musik uden for meget præg af moderne vestlig kultur. Videoerne kan findes på denne YouTube-liste

Det har ikke i alle tilfælde været muligt at finde nøjagtige geografiske informationer. 
Gode video-tips modtages med tak på mail
Comments